Victorie la limită în derby-ul cu Oradea

Meci extrem de disputat, în această seară, între primele două clasate în ierarhia Ligii Naționale de Baschet Masculin! Steaua CSM EximBank s-a impus, la limită, cu scorul 78-76, în fața Oradei, și trece pe primul loc în clasament, cu o etapă rămasă de jucat din sezonul regulat. Titus Nicoară a fost cel mai bun marcator al roș-albaștrilor, cu 18 puncte, urmat de Marinovic, cu 17, și Malesevic cu 16. De remarcat și prestația lui Bill Amis, cel care a încheiat jocul cu 5 capace!

Fără Chris Cooper, accidentat, Steaua a început meciul cu Nicoară și Amis în teren, reușind să preia conducerea și inițiativa jocului. Oradea a ținut, însă, aproape, și primul sfert s-a încheiat 16-16, pentru steliști. Markovic, Zeno și Țibârnă au anulat diferența de pe tabelă și au continuat să adauge puncte în dreptul oaspeților, care au trecut rapid la conducere. Lipsa lui Cooper s-a simțit în defensiva militarilor, care s-au văzut depășiți net la recuperări. De altfel, gazdele au terminat cu 31 de rebounds, față de 42 ale orădenilor. Dominația Oradei s-a încheiat cu 2 minute înaintea finalului sfertului trei, când Barac și-a readus echipa la conducere.
Echilibrul s-a păstrat și în repriza secundă, cu cele două echipe trecând, pe rând, în avantaj, așa că învingătoarea s-a decis în ultimul sfert. Presați de importanța rezultatului, jucătorilor ambelor formații le-au tremurat mâinele în atac, ratând câteva situații favorabile. Marinovic a fost cel care a spart gheața după o perioadă de secetă, însă victoria Stelei a venit în ultimele secunde, grație liberelor lui Amis și Barac, dar și ratării lui Zeno, care a încercat o aruncare de la trei în ultima secundă.

Așadar, Steaua a preluat, din nou, la șefia clasamentului, însă are nevoie de o victorie în ultima etapă, contra Sibiului, pentru a termina sezonul regulat pe prima poziție și a-și asigura avantajul terenului propriu.

 

sursa: steauabaschet.ro

Distribuire social media