Victorie pentru hocheiști cu Progym Gheorghieni

Echipa de hochei pe gheață Steaua București a reușit o victorie superbă în fața celor de la Progym Gheorghieni, în Campionatul Național. La Patinoarul Olimpic din Brașov, formația militară a învins trupa harghiteană cu scorul de 4-3 (2-0, 1-3, 1-0), la capătul unui meci foarte frumos și plin de evenimente.

Steliștii au marcat un gol rapid, în secunda 28, prin Pugachev, după pasa lui Kicha. În prima perioadă formația noastră a mai înscris un gol, autorul fiind Mircea Constantin, după o combinație la care au mai participat Kicha și Yanishevsky.

În repriza de mijloc jocul a fost foarte alert, astfel că situația pe tabela de marcaj s-a egalat după un gol al oaspeților înscris în superioritate numerică, urmat de unul în inferioritate numerică. Steliștii au preluat din nou conducerea după reușita altui stranier, Afanasev care, în linie de power play, a fructificat pasa ideală a lui Yanishevsky. Progym a restabilit echilibrul după un gol marcat cu om în plus pe gheață.

În ultimele 20 de minute s-a patinat intens, tacticile defensive fiind, în ambele tabere, mult mai eficiente. Golul victorios l-a marcat Florin Creangă, în minutul 45:01, care a primit pucul de la Mircea Constantin.

Excelentă a fost și prestația veteranului dintre buturi, Adrian Catrinoi, care a parat 31 de șuturi, raportul la acest capitol fiind favorabil oaspeților, 34-22. Acest succes a fost o binemeritată revanșă după înfrângerea din ziua precedentă, când, tot sub Tâmpa, Steaua pierduse cu 6-2 în fața celor de la Progym. Totuși, acel scor este exagerat comparativ cu raportul de forțe de pe gheață, echipa noastră ratând, de exemplu, două superiorități de 5 contra 3.

În clasament, Steaua se află pe locul 5, cu un total de 18 puncte. Disputa pentru ultimul loc calificatoriu în play-off va fi cu CSM Dunărea Galați, care are 20 de puncte, dar un meci mai mult disputat.

Cu Progym Gheorghieni Steaua se va reîntâlni pe teren neutru, la Galați, în Cupa României, pe 21 decembrie. Din aceeași grupă mai face parte și ASC Corona Brașov, împotriva căreia vom evolua, în meciul inaugural, pe 20 decembrie.

Distribuire social media