VICTORIE SENZAȚIONALĂ LA HOCHEI!!! STEAUA RANGERS INGENUNCHEAZĂ CAMPIOANA ȘI URCĂ PE PRIMUL LOC ÎN CLASAMENT!

Steaua Rangers a reușit o victorie de senzație în această după-amiază, învingând cu 7-5 campioana națională en-titre la hochei pe gheață, Corona Brașov, la capătul unei partide extrem de tensionate.

Prima repriză le-a aparținut militarilor, care au deschis scorul prin tânărul Florian Bocu, în minutul 4. Avantajul a fost majorat, opt minute mai târziu, de Andrey Butochnov, care a stabilit și scorul primei reprize la 2-0 în favoarea Stelei.

Repriza a doua a fost una de infarct. În primul minut de la reluarea jocului, brașovenii au redus diferența prin Csaba Nagy. Avantajul de două goluri a fost însă repede refăcut de același Andrey Butochnov, care a înscris pentru 3-1, ajutat de ucraineanul Pavlo Borysenko. Două minute mai târziu, a fost rândul unui alt ucrainean să înscrie, Evgeny Emelianenko ducând scorul la 4-1 pentru roș-albaștri. Brașovenii însă nu au cedat și, pe fondul unor eliminări cvasi-gratuite dictate împotriva militarilor, s-au apropiat la un singur gol diferență (4-3) prin cele două reușite ale slovacilor Peter Klouda și Jaroslav Obsut, ambele în dublă superioritate numerică (!). Steliștii au răspuns imediat printr-un alt ucrainean – Pavlo Borysenko – care a dus scorul la 5-3 printr-un frumos gol înscris în egalitate numerică, în minutul 17 al celei de-a doua reprize. Replica Brașovului a venit destul de repede, când fostul stelist Evgeny Pisarenko a redus iarăși din diferență, înscriind pentru 5-4. Steliștii nu au vrut însă să se împace cu această diferență periculoasă, astfel că în ultimele 30 de secunde ale reprizei ei au înscris un gol psihologic, semnat de căpitanul echipei Ioan Timaru, datorită căruia Steaua Rangers a plecat la vestiare cu același avantaj de 2 goluri (6-4).

Repriza a treia a fost o luptă pe viață și pe moarte, între o echipă decisă să-și apere avantajul și alta dând totul pentru a schimba tabela de marcaj în favoarea ei. În ciuda durităților unor brașoveni și a unor noi eliminări dictate ușor împotriva lor, steliștii au rezistat eroic și au reușit chiar să lovească Corona încă o dată, printr-un nou gol semnat de Andrey Butochnov, pentru 7-4. Detensionarea din ultimul minut al meciului, când roș-albaștrii știau că nu mai au cum să piardă o partidă în care s-au dăruit până la epuizare, a permis brașovenilor să înscrie prin Zsolt Molnar, gol care a contat doar pentru rezultatul oficial al meciului, 7-5.

Prin această victorie Steaua Rangers urcă pe primul loc în clasamentul campionatului național, cu 19 puncte, urmată de Corona Brașov (18 puncte) și Sport Club Miercurea-Ciuc (14 puncte).

La finalul meciului, militarii au fost felicitați de președintele Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua” București, George Boroi, care le-a mulțumit pentru dăruirea cu care au jucat și prin care au făcut dovada unui spirit exemplar: ”Este o echipă care merită tot respectul. Deși se pregătesc și joacă în condiții neprielnice, departe de București, hocheiștii noștri demonstrează cel mai bine ce înseamnă adevăratul spirit stelist: când intri pe gheață nu mai contează nimic, decât dorința de a învinge, de a fi cel mai bun. Le mulțumesc pentru asta”.

La rândul lui, președintele secției de hochei CSA Steaua Rangers, Cristian Cîrlan, a declarat: ”E o victorie mare, dar ea nu este o surpriză. Poate pentru cei care nu au crezut în planul nostru de reconstrucție și în potențialul echipei, pentru adversarii care nu ne-au luat în serios la începutul campionatului, dar nu și pentru mine. I-am avut pe brașoveni în mână de două ori până acum, când am pierdut la diferențe care nu exprimau realitatea de pe gheață. Mă bucur că de data asta nu i-am mai <scăpat>, iar băieții au reușit să demonstreze care le este adevărata valoare. Este o echipă frumoasă, omogenă, unită, cu un spirit puternic, am spus asta în mai multe rânduri iar acum este deja, cred, evident pentru toată lumea. Drumul este lung, dar n-am nici o îndoială că va fi unul frumos. Nu ne-am propus obiective nerealiste, nu ne credem deodată nici zei, nici mari campioni înainte de terminarea sezonului, ci construim în continuare și ne bucurăm de fiecare reușită. Este doar o victorie. O sărbătorim cum se cuvine și ne întoarcem la muncă”, a spus oficialul stelist.

Distribuire social media