Victorie și 100 de puncte pentru Steaua

Steaua CSM EximBank a obținut o victorie categorică, în această seară, în derby-ul cu U BT Cluj Napoca, scor 100-82. Elevii lui Claudiu Fometescu ating astfel, pentru prima dată în acest sezon borna celor 100 de puncte marcate și bifează, totodată, un nou meci spectaculos. În runda următoare, bucureștenii se deplasează pe terenul Craiovei, într-o partidă programată pentru miercuri, 30 martie, ora 20:00.

Jocul dintre Steaua și U BT Cluj Napoca s-a jucat cu garda jos. Ambele echipe s-au deschis în apărare și le-au dat șansa adversarilor să înscrie ușor. Primele puncte au venit după un minut și jumătate, de la Chris Cooper. A urmat, apoi, o serie de acțiuni finalizate cu succes de cele două formații, cu un plus pentru Steaua, care a terminat în avantaj, 27-24, sfertul de debut. Clujul a preluat conducerea, pentru câteva momente, în startul sfertului doi, prin două reușite consecutive ale lui Dykes. Paul și Galdikas au reacționat imediat și Steaua a luat, din nou, distanță. Jocul a continuat după aceleași coordonate, până când dunk-ul spectaculos al lui Cooper i-a trezit pe spectatorii din Sala ”Mihai Viteazul”. Finalul de meci i-a aparținut lui Porter Troupe, care a reușit patru aruncări de la trei puncte, devenind, astfel, cel mai bun marcator al gazdelor. Cum Steaua luase un avantaj de aproape 20 de puncte, Fometescu l-a trimis în teren pe Bogdan Popa, care i-a și răsplătit încrederea, înscriind două puncte, de la libere, după o încercare de dunk peste Dykes.
S-a încheiat 100-82 și Steaua își consolidează poziția a doua, în fața Clujului, echipă pe care a învinsă de două ori în grupa A valorică.Basketball - LNBM - Men's National Basketball League Romania game between Steaua CSM EximBank Bucharest (ROU) vs U BT Cluj (ROU) MAR 2016

Sorin Ardelean, celebrat înainte de meci
Înaintea startului partidei, Steaua a ținut să-l celebreze pe Sorin Ardelean, al cărui tricou a fost retras de organizatori în Hall of Fame-ul clubului. Fostul mare jucător al roș-albaștrilor a primit și o placheta onorifică din partea președintelui Virgil Stănescu.

 

Basketball - LNBM - Men's National Basketball League Romania game between Steaua CSM EximBank Bucharest (ROU) vs U BT Cluj (ROU) MAR 2016Troupe și Nicoară, sărbătoriții zilei
Astăzi a fost o zi deosebită în familia Stelei. Titus Nicoară și Porter Troupe și-au aniversat ziua de naștere. ”Titi” a împlinit 28 de ani, iar americanul 33. Cei doi au fost sărbătoriți chiar înaintea debutului partidei și au ținut să-și facă singuri câte un cadou, reușind să termine în postura de cei mai buni marcatori ai steliștilor: Porter a marcat 19 puncte(5×3), iar Titus 17. Ei au fost urmați în clasamentul marcatorilor de Malesevic și Marinovic, autori a câte 16 puncte, și Amis, cu 10.

sursa: www.steauabaschet.ro

Distribuire social media