Victorie spectaculoasă la Oradea

În Sala Sporturilor ”Antonio Alexe” din Oradea a avut loc cel de-al doilea meci al finalei Ligii Naționale Masculine de Baschet, între CSM CSU Oradea și CSM Steaua Eximbank.

Baschetbaliștii noștri s-au impus cu scorul de 75-70 (12-29, 28-15, 11-12, 24-14). Partida a avut o desfășurare spectaculoasă. Roș-albaștrii au pierdut fără drept de apel primul sfert, dar s-au repliat după o victorie consistentă în al doilea act, care i-a apropiat doar patru puncte de bihoreni, la pauza mare.

Prestația baschetbaliștilor noștri a devenit și mai solidă în repriza secundă, grație unei apărări excelente, combinate cu tranziții ofensive rapide și finalizări precise. În sfertul al patrulea am trecut pentru prima dat la conducere, după o triplă a lui Flowers, din zero grade. Apoi a venit slam-dunk-ul pivotului Baciu, care ne-a dus astfel la două posesii, avantaj conservat cu grijă, până la finalul partidei.

Falker a fost coșgeterul meciului, cu 21 de puncte, lângă care a mai așezat, în statistici, 5 recuperări și o pasă decisivă. Baciu și Lapornik au înscris fiecare câte 13 puncte, iar Flowers și-a trecut în cont 10 puncte. Lituanianul Runkauskas a dirijat excelent jocul, terminând cu 9 puncte și 5 pase decisive.

Steaua a egalat în serie, 1-1, iar acum vom avea meciurile 3 și 4 la Sala ”Mihai Viteazul” din Capitală, pe 10 și 12 iunie, ambele de la ora 20.00.

Felicitări!

Distribuire social media