Vino și tu în echipa Invictus România

Militarii răniți componenți ai echipei Invictus România vor participa sâmbătă, 29 mai, la provocarea de a înconjura virtual Olanda, în doar 24 de ore, eveniment ce marchează ziua în care ar fi trebuit să înceapă Jocurile Invictus de la Haga, din acest an, anulate din cauza pandemiei.

În scaun cu rotile, cu bicicleta, în alergare, vâslind la ergometru  sau înotând, Invictușii vor încerca să parcurgă colectiv distanța de 1478 de kilometri.

Pentru a reuși să strângă kilometri necesari, Echipa Invictus România lansează provocarea întregi societăți românești și vă invită să vă înscrieți în TEAM ROMANIA. Orice persoană poate contribui la strângerea numărului total de kilometri, făcând exerciții în locația sa, apoi introducând distanța parcursă pe platforma special destinată https://www.invictusromania.ro/doneaza-kilometri/.

Și-au anunțat deja implicarea în strângerea de kilometri nume sonore ale sportului românesc, precum Camelia Potec – multiplă campioană națională, medaliată cu aur la Olimpiada de la Atena, deținătoare a multiple recorduri, Felix Maestru – multiplu campion național și medaliat la campionatele europene și mondiale, antrenorul lotului de înot al echipei Invictus Romania, Coman Dragoș – multiplu medaliat european, locul 3 mondial în bazin mare și în bazin de 25 de metri, multiplu campion național, Valentina Brat – locul 1 World Military Swimming Championships, Sofia, Bulgaria, multiplă Campioană Balkan Swimming Championships, Grecia, Rodica Șerban – multiplă campioană mondială la canotaj, campioană olimpică 2004, la Atena  și medaliată cu bronz 2008, Beijing, gl.bg. (rtr) Lupan Petre – multiplul campion național, recordmen național și balcanic și vicecampion european la atletism, Stoica Ioan – ciclist de aur al României, lotul olimpic de canotaj, loturile de ciclism și înot ale CSA Steaua București, Iuliana Popa – medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro,  campioană mondială și europeană la canotaj, Alexandru Tănase, campion european la canotaj și mulți alții.

Mesajul evenimentul este că deși jocurile au fost amânate din cauza pandemiei, echipele militarilor răniți sunt așteptate la Haga, Olanda în 2022, pentru a participa la cea de-a cincea ediție a Jocurilor Invictus.

Jurnaliștii interesați de activitate sunt invitați să participe la avenimentele organizate cu acest prilej în București, sâmbătă, 29 mai, astfel:
– bazinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București, în intervalul orar 10.00-12.00 – înot și rowing;
pe pista din spatele mall-ului Băneasa, în intervalul orar 14.00 – 16.00 – ciclism, alergare și scaun cu rotile.
Persoană de contact: căpitan Ion Gabriel, telefon 0747989754.

Distribuire social media