VIRGIL STĂNESCU A PREFAȚAT FINALA BASCHETBALIȘTILOR

Astăzi, 18 mai 2017, la Sala ”Mihai Viteazul” din București, a avut loc o conferință de presă avancronică a finalei Ligii Naționale Masculine de Baschet, în care combatante sunt u-Banca Transilvania Cluj și Steaua CSM Eximbank București.

Dialogul cu jurnaliștii a fost deschis de către președintele Steaua CSM Eximbank, Virgil STĂNESCU, care a subliniat importanța proiectului baschetbalistic început în urmă cu patru ani și care se bucură de suportul CSA Steaua București, al Consiliului General al Primăriei Municipiului București și Eximbank. ”În patru ani am reușit să închegăm o echipă completă, în care ne dorim să formăm nu doar jucători de baschet, ci și oameni. De aceea suntem foarte atenți cu sectorul juvenil, iar echipa noastră a devenit principalul furnizor al loturilor naționale de juniori. Desigur că vrem să câștigăm această finală, deoarece obiectivul nostru, la începutul sezonului, a fost câștigarea titlului național. Ne bucurăm însă că într-un timp foarte scurt am reușit să atragem copiii la baschet, să ne calificăm a doua oară consecutiv într-o cupă europeană și să avem o echipă competitivă. Cunoaștem valoarea adversarei, dar asta nu înseamnă că nu ne vom juca șansele până la capăt. Dincolo de rezultate, insistăm, mai departe, pe latura educativă, care trebuie să fie mai mult decât un complement al activității de performanță”. Totodată, Virgil STĂNESCU a afirmat că o nouă provocare, pentru viitorul sezon, este participarea echipei în Liga Campionilor.

La conferința de presă a participat și Sorin ARDELEAN, unul dintre artizanii ultimului titlu stelist, obținut în 1991, tot contra clujenilor: ”Acum 26 de ani, situația era similară. Clujul avea o echipă redutabilă, care a defilat în sezonul regulat. Noi însă am profitat de relaxarea lor și i-am bătut la ei acasă, în primul meci al finalei. Apoi, la București, am tranșat soarta acelui titlu. Sunt convins că actuala echipă are potențialul de a răsturna calculele hârtiei și să câștige titlul”, a conchis sportivul cu 7 titluri naționale obținute sub culorile roș-albastre.

La aceeași masă a fost invitat și unul dintre tinerii de perspectivă, Andrei ARION, în vârstă de 16 ani. Vizibil emoționat, acesta a declarat în fața jurnaliștilor: ”Mă bucur să joc la o echipă de asemenea calibru, dar la fel de importantă, pentru mine, este și educația. Am exemple lângă mine de oameni care au scris istorie pentru Steaua, așa că sunt foarte motivat să progresez în carieră și să joc la cel mai înalt nivel”.

Finala se dispută după sistemul cel mai bun din cinci jocuri, primele două confruntări fiind programate la Cluj, pe 19, respectiv 21 mai.

Steaua București are 21 de titluri naționale în palmares, iar în acest sezon are posibilitatea de a o egala, la acest capitol istoric, pe Dinamo București, care a cucerit de 22 de ori medaliile naționale de aur.

Distribuire social media