7 mai 1986 – 7 mai 2019! Steaua București aniversează azi 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal!

Clubul Steaua Bucuresti aniverseaza azi, 7 mai 2019, împlinirea a 33 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Acum 33 de ani, la Sevilla, pe stadionul “Ramon Sanchez Pizjuan”, echipa pregătită de către Emeric Ienei o învingea pe FC Barcelona, scor 2-0 (0-0 după 120 de minute), după loviturile de la 11 metri, prin golurile reușite de către Marius Lăcătuș și Gabi Balint.

Succesul de la Sevilla reprezintă cea mai mare performanță a fotbalului românesc de până acum și pare greu de crezut că va fi egalată vreodată.

Cupa Campionilor Europeni, actuala Liga Campionilor la fotbal, a fost înființată în urmă cu 63 de ani și până în prezent au reușit să o câștige doar 22 de cluburi, dintre cele mai representative amintind Real Madrid, AC Milan, FC Barcelona, Bayern Munchen, FC Liverpool sau Ajax Amsterdam.

În finala de la Sevilla, eroii Stelei au fost portarul Helmut Duckadam și marcatorii Marius Lăcătuș și Gabi Balint. În acea seară magică, portarul roș-albaștrilor a apărat patru lovituri de la 11 metri și a intrat în Cartea Recordurilor pentru acea performanță.

STEAUA BUCUREȘTI – FC BARCELONA 2-0 (0-0 după 120 de minute)
Au marcat: Lăcătuș, Balint
Au ratat: Majearu, Boloni/Alesanco, Pedrazza, Alonso, Marcos.
Stadion: “Ramon Sanchez Pizjuan” (Sevilla)
Spectatori: 70.000
Arbitri: Michel Vautrot; Alain Delmer și M. Girard (toți din Franța)

STEAUA: Helmut Duckadam – Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu – Lucian Bălan (73 Anghel Iordănescu), Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu – Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă (112 Marin Radu II).
Antrenori: Emeric Ienei și Anghel Iordănescu

FC BARCELONA: Urrutti – Gerardo, Migueli, Alesanco, Julio Alberto – Victor, Bernd Schuster (84 Moratalla), Marcos, Pedraza – Archibald (111 Pichi Alonso), Carrasco.
Antrenor: Terry Venables.

Distribuire social media