Alexandra Predescu a cucerit medalia de argint la Campionatul European de Tineret (U23) de la Plovdiv

Anul și medalia! Acesta pare să fie motto-ul scrimerei Alexandra Predescu. Legitimată la clubul Steaua București, Alexandra a reușit să cucerească miercuri, 29 mai 2019, medalia de argint în proba de spadă feminin individual la Campionatul European de Tineret (U23) de la Plovdiv.
În orașul bulgar, spadasina stelistă a avut un parcurs aproape perfect, fiind învinsă doar în finală de italianca Roberta Marzani, scor 6-15. Argintul de azi îi succede celui din 2018, de la Campionatul European de juniori, tot în proba individuală!
Drumul Alexandrei la Plovdiv a fost următorul: tabloul de 64 – 15-11 cu Jana Grijak (Serbia); tabloul de 32 – 15-4 cu Cecilia Lehrman (Suedia); tabloul de 16 – 15-4 cu Illona Syvala (Finlanda); tabloul de 8 – Alexandra Marie Louis (Franța) 15-7; semifinale – 15-14 cu Irina Okhotnikova (Rusia); finală – 6-15 cu Roberta Marzani (Italia).
În aceiași probă, stelista Denisa Barosan a fost eliminată pe tabloul de 64 și s-a clasat la final pe poziția 59. Alte românce prezente în concurs au terminat astfel: Bianca Benea – locul 10, Mihaela Leonte – locul 34.
Sportivele românce sunt pregătite la lot de antrenorul Cornel Milan
Au participat 72 de sportive din întreaga Europă.
Tot azi, dar în proba de sabie masculin individual, George Dragomir a cucerit bronzul.
FOTO:European Fencing Confederation

Distribuire social media