Multă sănătate, Cristian Gațu!

Fostul comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, general de brigadă Cristian Gațu, a fost internat la Spitalul Militar din Capitală. Acesta a suferit un atac cerebral și va fi operat joi, 26 martie. Doctorii au dat asigurări că este în afara oricărui pericol și că se poate recupera.

În vârstă de 74 de ani, „magicianul semicercurilor” este marele handbalist român care a făcut parte din lotul echipei naționale de handbal a României, ce a fost medaliată cu argint olimpic la Montreal 1976 și cu bronz olimpic la München 1972.

Cristian Gațu a mai câștigat două titluri de campion mondial, în 1970 și 1974, un bronz la Campionatul Mondial din 1967.

La nivel de club, Gațu a atins apogeul în 1977, prin câștigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, după o finală câștigată la un gol diferență în fața celor de la ȚSKA Moscova, 21-20.

Retras din handbal, Cristian Gațu a revenit la clubul Steaua, unde a ocupat mai multe funcții, punându-și în valoare calitățile de lider, dobândite pe teren.

Cristian Gațu a avut mai multe roluri de conducere în structura sportului românesc: secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, vicepreședinte al Comitetului Olimpic Român, comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua (1997 – 1998), comandantul Facultății Militare de Educație Fizică (1993 – 1997) și președinte al Federației Române de Handbal timp de 18 ani.

Cristian Gațu este o legendă a sportului românesc, mai ales prin realizările sale ca jucător. Deplina recunoaștere a venit în 2009, când a fost distins de Federația Internațională de Handbal cu IHF Gold Badge of Merit pentru contribuția deosebită la dezvoltarea handbalului.

Distribuire social media