Diferență de un gol în derby

Ieri, în Ștefan cel Mare, s-a desfășurat derby-ul de tradiţie al sportului românesc, Dinamo București – Steaua București, scor 23 – 22 (11 – 10). Meciul a contat pentru etala XXI din Liga Națională de handbal masculin.

Meciul a fost echilibrat. Primul gol al partidei s-a înscris în minutul 6, formația roș-albastră conducând de câteva ori în prima repriză. Echipa adversă a intrat cu un gol avans la sfârșitul celor 30 de minute. În partea secundă, dinamoviști au reușit să se distanțeze la 21-17 în minutul 54. Steaua a continuat lupta și a revenit cu trei goluri consecutive. Finalul a aparținut echipei gazdă care a reușit să se impună la un gol diferență.

Antrenorul Sandu Iacob a declarat: „Sunt mulțumit pentru abordarea pe care au avut-o sportivii noștri, față de meciul de acum câteva zile, lupta a fost la alt nivel. Ambele echipe au fost apropiate valoric, este o victorie scontată a echipei Dinamo ținând cont de parcursul pe care l-au avut în Liga Campionilor. Acasă sunt destul de greu de bătut, au jucat mai bine ca noi, au găsit soluții mult mai bune, au avut aruncări de la distanță și le-a ușurat mai puțin munca”.

La finalul partidei, cele două echipe au contabilizat 15 eliminări (6 Dinamo, 9 Steaua), plus un cartonaș roșu, acordat pivotului stelist Grbovici pentru un fault la Bannour.

Golurile Stelei au fost reuşite de: Gabriel Florea 5, Javier Humet 4, Martin Johannson 4, Andrei Mihalcea 2, Krsto Milosevic 2, Joaoa Pedro Francisco Da Silva 2, Guilherme Valadao Gama 2, Sabin Constantina 1.

În clasamentul Ligii Zimbrilor, roș-albaștri se află pe locul șase, cu 35 puncte, 11 victorii, 2 egaluri și 8 înfrângeri.

În etapa următoare, a XXII-a, echipa de handbal Steaua București va evolua la sala Concordia din Chiajna cu CSM Făgăraș. Partida va avea loc duminică, 08 martie 2020, ora 18.00.

Distribuire social media