Handbaliștii au câștigat ”finala pentru finală”

Într-o atmosferă realmente electrizantă, la Sala Sporturilor ”Concordia” din Chiajna, echipa masculină de handbal Steaua București s-a calificat în finala Ligii Naționale.

Roș-albaștrii au trecut în meciul decisiv de redutabila CSM București cu scorul de 25-24 (12-11), la capătul unui meci dramatic. Băieții noștri au avut o revenire senzațională, pe final, fiind conduși cu 23-21. Au urmat patru goluri consecutive, între acestea intercalându-se și o aruncare de la 7 metri ratată de oaspeți.

Meciul a însemnat o luptă dârză, componenta fizică fiind foarte subliniată. Echipa noastră a dominat tactic momentele importante ale jocului, iar faptul că ne-au funcționat toate posturile a asigurat, în cele din urmă, victoria mult dorită. Golgeterul partidei a fost Andrei Mihalcea, care, din extrema dreaptă, a reușit 7 goluri. Pivotul Gheorghe Irimescu, care de regulă nu apare la finalizare, a avut un aport considerabil la tabelă, înscriind 3 goluri. Tot 3 reușite au marcat Ionuț Georgescu și Marin Vegar. Alin Roșu și Johansson Martin au punctat de câte două ori, iar restul golurilor au purtat semnătura lui Stavrositu, Florea, Aslanian, Kostadinovic și Bizău.

Evoluția portarilor Tudor Stănescu și Mohsen Babsafari a fost excelentă, acest lucru datorându-se, în mare măsură, apărării care s-a bazat pe Răpciugă, Becheru și Huba.

Elevii antrenorului principal Ovidiu Mihăilă au câștigat seria semifinală cu scorul general de 2-1.

Steaua s-a calificat în finală unde va întâlni marea rivală Dinamo, într-o serie de maximum trei meciuri, care va începe pe 17 mai, cu echipa militară în postură de gazdă.

Felicitări și mult succes mai departe!

Aruncarea onorifică la începutul meciului a fost efectuată de către Elena Mateescu, fostă handbalistă și, timp de 12 ani, șefa Cabanei Forban. Ea a fost însoțită, pentru această ceremonie, de fiul ei Constantin, student în primul an la Academia Tehnică Militară.

Distribuire social media