Mihaela Buzărnescu: “Ne dorim să ajungem sus de tot în Fed Cup”

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu s-a declarat entuziasmată după victoria României în fața Cehiei, de la Ostrava, scor 3-2, din cadrul sferturilor de finală ale Fed Cup. Chiar dacă a cedat ambele jocuri de simplu, sportiva legitimată la CSA Steaua este încrezătoare în forțele proprii și spune că trebuie să privim cu optimism spre semifinala cu Franța, din aprilie.

“Este o victorie fantastică. Fetele au luptat admirabil și mă bucur că fac parte din această echipă formidabilă. Îmi pare rău că nu am reușit să aduc eu punctul victoriei, dar Monica și Irina au făcut un meci extraordinar. Toată săptămâna am avut parte de o atmosferă incredibilă, cea mai frumoasă într-o echipă de Fed Cup. Ne-am pregătit foarte bine împreună și sunt convinsă că la următorul meci, împotriva Franței, voi reuși să dau și mai mult pentru a ajuta echipa României să ajungă în finală. Sunt extrem de fericită că fac parte din acestă echipă și cred că putem să facem în continuare o figură frumoasă în această competiție. Ne dorim să ajungem sus de tot în Fed Cup”, a declarant Mihaela Buzărnescu pentru Radio România Actualități.

Sâmbătă și duminică, 9 și 10 februarie, echipa de Fed Cup a României a învins Cehia – deținătoarea trofeului – în sferturile de finală, scor 3-2, într-un duel disputat în deplasare, la Ostrava, și s-a calificat în semifinale competiției pentru prima dată din 1973 încoace.

Punctele României au fost aduse de către Simona Halep (2 victorii) și de dublul Irina Begu/Monica Niculescu. Alături de cele trei s-au aflat în echipă și stelistele Mihaela Buzărnescu (care a jucat două meciuri la simplu, ambele pierdute) și Ana Bogdan.

Rezultatele complete au fost:
ZIUA 1:
Mihaela Buzărnescu – Karolina Pliskova 1-6, 4-6
Simona Halep – Katerina Siniakova 6-4, 6-0
ZIUA 2:
Simona Halep – Karolina Pliskova 6-4, 5-7, 6-4
Mihaela Buzărnescu – Katerina Siniakova 4-6, 2-6
Begu/Niculescu- Siniakova/Krejcikova 6-7(2), 6-4, 6-4.

În semifinale, România se va duela cu Franța, pe 20 și 21 aprilie, urmând ca locul disputei să fie stabilit ulterior.

Trebuie amintit faptul că ultimul eșec acasă al Cehiei în FedCup a avut loc în 2009, în fața SUA!
FOTO: Facebook Federația Română de Tenis

Interviul acordat de Mihaela Buzărnescu pentru Steaua TV în urmă cu ceva timp poate fi văzut mai jos:

 

Distribuire social media