Primul cantonament de iarnă "Talentul este cheia" a început!

În mijlocul unui peisaj de vis, 40 de copii au parte de o experiență inedită în una din cele mai frumoase baze de pregătire ale Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București”. Aflată la o altitudine de 1200m în Predeal, Cabana Forban găzduiește timp de 7 zile sportivi de la grupele de inițiere și talent din programul ”Talentul este cheia”.
Micuții handbaliști se află pe mâini sigure și bune. Cu un staff tehnic, format din antrenor coordonator, antrenor principal, doctor, trei asistenți medicali, maseur și nutriționist, copii au parte de un program modern, bine structurat. Pentru ca lucrurile să prindă contur, planul de pregătire este axat în proporție de 80% pe pregătire fizică și 20% pe armonizarea echipei prin ședințe video, jocuri colective și misiuni de omogenizare.
” Este un lucru minunat să poți oferi o lecție de viață pe care nu o vor uita niciodată – «Primul meu cantonament». Am mers cu autocarul echipei de seniori, apoi am urcat spre cabană cu un camion al armatei, printr-un peisaj de poveste. Aici vom avea toate condițiile necesare pentru a petrece cele 7 zile. Deja, din prima seară, nu ne mai doream să plecăm din cantonament. Clipa magică a venit atunci când tot staff-ul s-a alăturat copiilor și împreună au început o leapșa prin toată cabana. Nu a contat că cel mai tânăr are 7 ani și cel mai în vârstă, 60 ani. Sunt momente unice pe care le vom ține minte atât noi, staff-ul, cât și sportivii” a dezvăluit Viorel Mazilu, antrenor coordonator al secției de handbal CSA ”Steaua București”.
Pe lângă ședințele de pregătire, copii învață să socializeze, să lucreze în echipă, să fie responsabili și să fie conștienți de nevoile propriului organism.
“Drumul a fost foarte frumos, iar apoi când am ajuns, am observat și în același timp am simțit ce înseamnă un cantonament de iarnă. A doua zi, cu o mică teamă că nu voi face față cerințelor antrenorilor, mi-am spus că trebuie să muncesc mai mult și totodată am simțit ce înseamnă febra musculară. Aștept de la acest cantonament să evoluez și la sfârșitul lui să simt că am făcut un pas spre direcția cea bună”, a mărturisit Ela Raban, una dintre micile handbaliste.
Colega ei, Ștefania Feraru, a completat-o: “Totul a fost distractiv până acum și am reușit să mă obișnuiesc, să uit de casă, pentru că am întâlnit niște colegi minunați în compania cărora timpul trece mult mai ușor. Deja am început să înțeleg ce rol mare are alimentația în viața unui sportiv și să fac diferența dintre ceea ce mănânc acasă și ceea ce mănânc aici.”
Acestea sunt doar primele impresii, iar la sfârșitul cantonamentului, filele de poveste ale copiilor vor număra mai multe capitole memorabile. Este o experiență de viață pentru toată lumea, prin prisma dragostei față de sportul preferat, iar ochii micilor handbaliști sclipesc de uimire, atracție și plăcere.
”Mulțumesc părinților pentru încrederea pe care ne-au acordat-o în creșterea și dezvoltarea personală a copiilor, în toată această perioadă, și sperăm ca la finalul acestui cantonament toate obiectivele noastre să se îndeplinească”, a încheiat Viorel Mazilu.

Distribuire social media