Radu Voina încântat de handbaliștii Stelei: ”Au jucat ca o echipă!”

Fostul mare jucător al Stelei a dat lovitura de începere în derby-ul de duminică, de la Sighișoara: Steaua-Potaissa Turda 35-30

 

Steaua a învins duminică, la Sighișoara, pe Potaissa Turda cu 35-30 în derby-ul etapei a 23-a din Liga Zimbrilor. Elevii lui Ovidiu Mihăilă au controlat meciul de la un capăt la altul, au condus și la 9 goluri diferență, dar pe final ardelenii s-au mai apropiat și au strâns scorul.

Fostul mare jucător și antrenor al Stelei, Radu Voina a fost prezent la meci, dând lovitura de începere a partidei, în sala din Sighișoara care-i poartă numele. Un alt nume uriaș al handbalului românesc, dublul campion mondial Cristian Gațu, a fost și el martor la victoria ”roș-abaștrilor”.

”Mi-a plăcut foarte mult evoluția Stelei, s-a jucat ca o echipă. Nu pot să evidențiez pe cineva pentru că mi-au plăcut toți băieții. Poarta, extremele, interii, pivoții și-au făcut datoria, au jucat bărbătește. Dacă erau mai atenți pe final, diferența era mult mai mare”, a declarat Radu Voina.

Invitat de primarul din Sighișoara să dea lovitura de începere, Radu Voina a acceptat propunerea în orașul în care fostul centru al ”naționalei” a început handbalul. ”Mi-a plăcut și atmosfera, a fost sala plină, publicul din Sighișoara e cunoscător al fenomenului, iar meciul a fost unul bun, jucătorii fiind impulsionați probabil și de atmosferă”, a mai spus fostul antrenor al echipei naționale.

Radu Voina e convins că Steaua poate termina pe locul 2 sezonul actual în Liga Zimbrilor, dacă va continua seria evoluțiilor bune până la finalul sezonului: ”Steaua e la mâna ei, dacă va câștiga cel puțin două partide va prinde podiumul. E de felicitat și antrenorul Mihăilă. Atunci când echipa merge prost, în România antrenorii sunt dați afară, dar acum, când echipa câștigă, cinste și antrenorului”.

Steaua e pe locul 2 în Liga Națională, după 23 de etape cu 55 de puncte, cu trei mai mult decât Minaur Baia Mare și Potaissa Turda. Steaua mai are de jucat trei meciuri în actuala ediție: CSU Suceava (5 mai), Dinamo București (8 mai) și Minaur Baia Mare (15 mai).

Distribuire social media