Steaua a învins Dinamo la handbal

Varianta handbalistică a ”eternului derby” s-a disputat în această seară în Sala Concordia din Chiajna. Handbaliștii de la Steaua au dominat întâlnirea cu rivalii de la Dinamo și s-au impus cu scorul de 35-30 (15-12).

Roșu, Vujic și Aslanian au lipsit din lotul Stelei, cu toate acestea gazdele au evoluat dezinvolt cu Florea, Georgescu, Humet, Grbovic și Milosevic în bună dispoziție de joc și după ce pe parcursul primei reprize au avut patru goluri avans – 8-4 în minutul 13, 15-10 în minutul 27 – au intrat la pauză cu un avantaj nesperat înaintea partidei. Florea a fost golgeter cu 10 reușite, cel de-al zecelea gol al său fiind marcat, în poarta goală, de la propriul semicerc. Georgescu a completat și el cu 8 goluri, extremele fiind cele care au făcut diferența. Pivotul Grbovic a jucat încântător, punctând de 7 ori, iar Humet a torpilat în 6 cazuri poarta adversă.

Startul fulminant de repriză secundă le-a permis elevilor lui Ovidiu Mihăilă să speculeze dezorganizarea din defensiva dinamovistă și tabela a evoluat până la 22-15 în minutul 40 și 32-24 cu șase minute înainte de ultima sirenă. Finalul le-a găsit cu garda jos pe ambele combatante, dar nu a fost marcat de surprize, astfel încât Steaua a obținut cele trei puncte ce îi permit să egaleze în clasament rivala și să urce pe locul 7 cu un golaveraj mai slab decât Dinamo și Potaissa.

Handbaliștii au fost susținuți din tribună de o galerie numeroasă, dar și de echipa de hochei pe gheață a clubului militar. Practic, cel mai greu meci, cel puțin teoretic, al ”Săptămânii Steaua – Dinamo” a început cu dreptul pentru culorile roș-albastre, prin această victorie spectaculoasă.

Distribuire social media