Steaua București a învins campioana României la handbal, Dinamo București

Golul de aur!

Echipa de handbal Steaua București a învins Dinamo la limită, scor 27-26 (15-14), într-un meci contând pentru etapa a opta din Liga Zimbrilor. Derby-ul a avut loc la Sala Concordia din Chiajna, lovitura de începere fiind dată, simbolic, de stelista Alina Vuc, vicecampioană mondială la lupte în 2017 și 2019.

Încă din prima repriză, echipa militară a intrat determinată să câștige. În primele 15 minute ale primei reprize, echipa Dinamo s-a desprins la 5 goluri, dar handbaliștii steliști, prin forța lor colectivă și lupta crâncenă la semicerc, au reușit să egaleze în minutul 25, după 3 goluri consecutive ale lui Milosevic. Interii Krsto Milosevic și Javier Humet au făcut diferența și echipa a intrat la pauză cu un avantaj minim.

În repriza secundă, la fel de motivați, prin combativitate și dăruire, Steaua a reușit să rămână la conducere. Finalul meciului a fost controlat de echipa stelistă, Tudor Stănescu parând o minge de la 7 metri și următorul atac al echipei adverse. Stelistul Krsto Milosevic a închis tabela prin golul de aur din ultima secundă.

Pentru echipa roș-albastră au marcat: Krsto Milosevic 7 goluri, Nemanja Grbovic 6, Gabriel Florea 5, Javier Humet 5, Andrei Mihalcea, Valadao Gama Guilherme și Gabriel Burlacu câte un gol. Stelistul Krsto Milosevic este autorul golului de „aur” în ultima secundă.

După meci, antrenorul Sandu Iacob a declarat: „Această victorie este senzațională, este prima victorie din postura de antrenor. Tensiunea acumulată, datorită rivalității frumoase care a început cu mulți ani în urmă, a fost foarte mare și suntem bucuroși și mândri de această victorie. Știam că întâlnim o echipă foarte bună care face cinste handbalului românesc în Europa și îi felicităm. I-am prins într-un moment favorabil nouă pentru că energia lor emoțională nu a fost la același nivel ca în Liga Campionilor și am profitat.”

În data de 03 noiembrie 2019, ora 15.30, handbaliștii vor evolua în șaisprezecimile Cupei României „Fan Curier” cu AHC Potaissa Turda. Meciul va avea loc la sala Concordia din Chiajna și va fi transmis de TVR HD. Următorul meci, Steaua București va juca în deplasare duminică, 10 noiembrie 2019, ora 19.00, cu CSM Făgăraș.

Distribuire social media