Steaua în turul secund al Cupei EHF

Echipa masculină de handbal Steaua București s-a calificat în turul al doilea al Cupei EHF, după victoria din a doua manșă cu croații de la Varazdin, repurtată la Chiajna, scor 29-25 (14-11).

Echipa oaspete a fost una incomodă și a demonstrat că a venit în România cu gândul la o calificare miraculoasă. Croații au început mai bine și au condus cu 3-1, dar apoi valoarea roș-albaștrilor și-a spus cuvântul. Căpitanul echipei, Ionuț Georgescu, a fost magistral, terminând ca golgeter al meciului, el înscriind 11 goluri de pe extrema dreaptă. celelalte goluri au fost înscrise de Stavrositu 4, Roșu și Vujic câte 3, Humet, Milosevic și Johansson câte 2, Bizău și Vegar câte unul.

Portarul Tudor Stănescu a apărat excelent, el oferind și două lansări de contraatac, finalizate cu gol. Spectaculos a fost momentul în care Steaua a marcat golurile de 11-9 și 12-9, la distanță de maximum un minut, ambele după combinații aeriene, autori fiind Vujic, respectiv Humet. În partea secundă, Stavrositu a marcat și el două goluri consecutive fantastice, ambele cu aruncări în forță, de pe picioare. Coordonatorul stelist a mai înscris și un gol important pentru moral, în inferioritate numerică.

Steaua s-a calificat cu scorul general de 55-50, iar în turul secund urmează să se dueleze cu formația Maccabi Rishon Lezion (Israel), pe 6/7 octombrie acasă, respectiv o săptămână mai târziu, returul în Țara Sfântă.

Steaua este neînvinsă în primele patru meciuri oficiale ale sezonului.

De asemenea, echipa feminină de handbal a Stelei a debutat cu un succes categoric în Divizia A, 39-27 în deplasare, cu ACS Spartac UNEFS.

Distribuire social media