Stelistele Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan, în echipa de FED Cup a României

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup a anunţat miercuri, 30 ianuarie lista cu jucătoarele pe care se va baza la partida cu Cehia, din perioada 9-10 februarie, în turul I al Grupei Mondiale.

Astfel, în echipa de cinci sportive a României apar și două jucătoare de la CSA Steaua: Mihaela Buzărnescu (28 WTA) și Ana Bogdan (99 WTA). Alături de ele vor mai face deplasare în Cehia următoarele: Simona Halep (3 WTA), Irina-Camelia Begu (71 WTA) şi Monica Niculescu (100 WTA).

Florin Segărceanu a declarat următoarele înaintea importante întâlniri: “Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu, şi, în plus, Kvitova şi Pliskova sunt în mare formă în acest început de an, cu două turnee câştigate şi semifinală şi finală la Australian Open. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componenţă jucătoarea nr. 2 şi nr. 5 în lume, la simplu, şi nr. 1 şi nr. 2 mondial, la dublu. Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare din partea, pentru că sunt favorite şi pentru că joacă acasă”.

Partida din primul tur al Grupei Mondiale este programată în 9-10 februarie 2019, la Ostrava şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport. Câştigătoarea confruntării se va califica în semifinalele Fed Cup 2019, în timp ce pierzătoarea va disputa un baraj de menţinere în Grupa Mondială.

Distribuire social media