”Țin cu Steaua de mic copil!” Handbalistul Andrei Grasu și-a împlinit visul!

A lăsat campioana României pentru a veni la CSA Steaua Alexandrion București în vară și se felicită pentru această decizie. Andrei Grasu, interul stânga al echipei, vorbește despre trecerea la ocupanta locului trei din Liga Națională, în cadrul unui interviu.

-Andrei, cum a fost trecerea de la Minaur la Steaua?
-Pentru mine trecerea e foarte bună. Am găsit o echipă nouă, dar s-a format o atmosferă cum nu am mai prins pe la celelalte echipe în carieră. Suntem foarte uniți. Și la Minaur aveam prieteni, dar nu am simțit același lucru ca și aici. Am găsit niște oameni deosebiți la Steaua.

-Nu ai fost atras de mirajul Ligii Campionilor?
-Probabil că mi-aș fi dorit să joc acolo, doar că în ultimul an am evoluat mai puțin, poate nu m-am înțeles prea bine cu antrenorul. Eu mi-am dorit să plec, m-am gândit că și în acest an va fi la fel ca și în sezonul trecut și voiam să joc.

-Te-ai întors acasă odată cu transferul la Steaua.
-Da, aici m-am născut, aici am făcut junioratul. Țin cu Steaua de mic și îmi doream să joc și la echipa de suflet. Am venit la o vârstă normală, sper să fac o treabă cât mai bună la acest club și să continui cât mai mult. Transferul a venit la momentul oportun, stăm bine în campionat. În jocul meu mai e loc de îmbunătățiri, ceea ce sper să fac pe parcursul lunilor care urmează, iar în play-off să-mi ajut echipa.

-Cum caracterizezi evoluția de până acum a echipei?
-La început, văzând că suntem subțiri din punct de vedere numeric, pentru că valoric suntem puternici, poate nu am crezut că vom sta după 11 meciuri destul de bine, spun eu. Tocmai unitatea despre care vorbeam a făcut posibil acest lucru.

-Ai fost transformat din apărător intermediar în apărător central. Cum a fost trecerea asta pentru tine?
-E un lucru nou pentru mine că am ajuns să joc pe această poziție în apărare. Nu știu dacă am mai jucat în cariera mea, poate doar ocazional pe la celelalte echipe. Mi-a fost destul de dificil la început, nu-mi dădeam seama dacă o să fac față, dar am fost ajutat de colegi. Cu Martin Johansson mă înțeleg bine în centru, el a fost mai obișnuit ca mine să joace pe acea poziție și cred că funcționăm bine în acest sistem defensiv.

-Urmează o serie de meciuri destul de dificilă. Ce așteptări ai de la ele?
-Urmează niște meciuri foarte grele, patru, unul cu Odorheiul acasă și trei în deplasare. Sper să obținem cel puțin șase puncte pentru că altfel riscăm coborâm destul de mult în clasament. Eu zic că poate șase puncte ar fi o țintă ok. Se poate însă și mai mult.

Unde vezi Steaua la finalul sezonului?
-Primul obiectiv este play-off-ul, ceea ce, după punctele pe care le avem, este realizat într-o mare măsură. Sper să terminăm în primele patru, pentru a avea mai multe meciuri acasă. Real, cred că avem șanse să fim la finalul sezonului în primele patru. Este și obiectivul echipei și sper să-l îndeplinim.

Distribuire social media