Ultima secundă victorioasă!

Azi, 16 noiembrie 2019, într-un meci contând pentru etapa a X-a, a Ligii Zimbrilor la handbal, echipa Steaua București a învins cu 31-30 (15-15) pe CSM Focșani 2007. Înaintea acestei partide cele două echipe erau la egalitate de puncte, victoria este cu atât mai importantă cu cât cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 4 și 5.

În prima repriză a fost un joc echilibrat, cu răsturnări de scor de partea ambelor echipe. Desfășurarea meciului a ținut suporterii în suspans, Valadao Gama Guilherme reușind să egaleze în minutul 30.

Handbaliștii steliști au început repriza a doua în forță, cu o apărare bună și un atac eficient au reușit să mențină avantajul de partea lor. Datorită unor contraatacuri fulger, echipa s-a desprins la 3 goluri în ultimele 5 minute. Echipa adversă a revenit în joc și a reușit să egaleze la 30 în ultimul minut de joc. Succesul s-a conturat în ultima secundă, când Gabriel Burlacu a înscris golul victoriei.

Pentru echipa militară au marcat: Sabin Constantina 7 goluri, Havier Humet 7, Francisco Da Silva 4, Valadao Gama Guilherme 4, Gabriel Burlacu 3, Andrei Mihalcea 2, Krsto Milosevic 2, Martin Iohannson și Samvel Aslanian câte un gol.

După meci, antrenorul Sandu Iacob a declarat: „Meciul a fost spectaculos pentru toată lumea datorită răsturnărilor de scor. Băieții noștri au luptat până în ultima secundă și au crezut în puterea lor de a câștiga acest meci. Toate setările noastre sunt pentru a obține victoria mereu și atâta timp cât mai sunt 10 secunde și avem posibilitatea să câștigâm vom încerca să punem toate capacitățile handbalistice în a câștiga. Suntem mândri de munca depusă. Am câștigat împotriva unei echipe care în ultimul an a avut un parcurs ascendent constant. E bine când câștigi indiferent de adversar, indiferent de rezultat.”

După această victorie, roș-albaștri se află pe locul patru în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu 19 puncte, 6 victorii, 1 egal și 3 înfrângeri.

În etapa următoare, a XI-a, echipa de handbal Steaua București va evolua în deplasare cu CSM Vaslui. Partida va avea loc joi, 21 noiembrie 2019, la o oră ce urmează a fi stabilită de către Federația Română de Handbal.

 

Distribuire social media