Victorie în ultima secundă pentru handbaliști

Steaua București a obținut un nou succes în Seha Liga, pe teren propriu 28-27 (14-14) cu Vojvodina Novi Sad din Serbia. Partida a fost una foarte dificilă, echipa oaspete dovedindu-se foarte dârză. Sârbii ne-au surprins în startul jocului cu o apărare avansată, agresivă, deseori dincolo de limitele regulamentului. Contactele dure ne-au făcut să pierdem mingi pe care oaspeții le-au transformat în contraatacuri. În minutul 10, Vojvodina conducea cu 6-1, toate golurile fiind marcate pe contraatac, mai puțin unul din 7 metri, decizia fiind însă tot după o acțiune de contră.

Sârbii au condus apoi cu 9-4, dar Steaua a dejucat tactica oponentă, iar combinațiile noastre au început să se fructifice. Pe inter dreapta, Javier Humet a fost imbatabil, el marcând goluri realmente superbe. Ibericul naturalizat a terminat cu un total de 10 goluri, fiind cel mai bun marcator al jocului.

Atacul pozițional al celor de la Vojvodina s-a lovit de o apărare mobilă a noastră, iar calmul impus de banca lui Ovidiu Mihăilă ne-a făcut să recuperăm handicapul pentru un egal nesperat la pauză, 14-14.

În partea a doua, Steaua a înscris primul gol și astfel a preluat prima dată conducerea în meci după care ne-am desprins la trei patru goluri. Am înregistrat însă un moment de cădere când am ratat desprinderea decisivă la un 7 metri și apoi un contraatac al lui Roșu. Sârbii au venit peste noi și au reușit egalarea pe o fază în care scosesem portarul pentru 7 contra 6 pe semicerc. La o aruncare de pe semicercul propriu, Tudor Stănescu apucase să intre în teren, însă Alin Roșu nu a sesizat acest lucru și a oprit golul prin mijloace neregulamentare, fiind eliminat temporar. Oaspeții au egalat la 25, dar noi, în inferioritate, am reușit două goluri, unul din 7 metri, prin căpitanul Ionuț Georgescu.

Vojvodina a egalat la 27, iar Steaua a avut ultima posesie. După mai multe faulturi tactice suferite, Stavrositu a reușit angajarea cu podeaua la excelentul pivot Nemanja Grbovic, care a recepționat, a ”dansat” pentru a se desprinde de apărător, apoi, pe ultima secundă, a plonjat și a marcat golul decisiv. Faza golului de 28-27 este surprinsă și în imaginea atașată.

Steaua s-a impus cu 28-27 aceasta fiind a doua victorie la limită în Seha Liga, pentru militari. Golurile noastre au fost marcate de: Humet 10, Georgescu 6, Roșu 4, Milosevic și Grbovic câte 2, Stavrositu, Becheru, Bizău și Vegar.

Pentru Steaua, în Seha Liga, urmează deplasarea din Macedonia, pe 18 septembrie, pe terenul celor de la Vardar Skopje.

Distribuire social media