Serghei Țvetcov, tricoul roșu la turul Sibiului

Ciclistul stelist Serghei Țvetcov a fost cel mai bine clasat sportiv român (tricoul roșu) la finalul Turului ciclist al Sibiului.

„ A fost o cursă grea cea de la Sibiu pentru că deși m-am antrenat în Statele Unite în Colorado în ultima perioadă, mi-a lipsit presiunea și intensitatea unui concurs” a spus Serghei.

El rămâne în cărți pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Participant la JO de la Rio din 2016, Serghei crede că poate strânge puncte, până în martie anul viitor când se va trage linie, pentru a-l depăși pe Eduard Grosu, cel mai bine clasat ciclist român în momentul de față.

Georgios Georgiadis, antrenorul Stelei și al Naționalei României de ciclism, spune că traseul de la JO de la Tokyo de anul viitor din jurul muntelui Fuji este unul destul de ciudat.

„ După jumătatea traseului urmează o cățărare apoi o coborâre și un finish pe plat. Traseul l-ar avantaja pe Țvetcov dar va fi un concurs greu și cred că în jur de 40 de sportivi din peste 200 care vor lua startul în Japonia, vor încheia cursa” – spune Georgios Georgiadis.

Pentru Serghei Țvetcov urmează alte concursuri până la sfârșitul anului printre care Turul ciclist de la Târgu Secuiesc și Turul României, pe care l-a câștigat în urmă cu doi ani.

Distribuire social media