Competiții cicliste memoriale cu valoare sentimentală

În acest week-ed, în programul Federației Române de Ciclism figurează două competiții memoriale cu puternice reverberații sentimentale pentru steliști.

Pe 31 martie, pe pista betonată din jurul Stadionului Arena Națională din București, cicliștii, inclusiv cei de la Steaua, se vor întrece la prima ediție a Memorialului ”George Negoescu”. Cel comemorat a fost unul dintre cicliștii de vază ai României și ai Stelei. George Negoescu s-a remarcat ca un excelent pistard dar și, paradoxal, sportiv de ciclocros, variantă în care a fost campion național. Cea mai mare performanță a lui George Negoescu este congruentă cu cea mai strălucitoare victorie a ciclismului românesc. La Campionatele Mondiale Universitare de la Sofia, din 1968, George, alături de fratele său Florin, a devenit campion mondial universitar la proba de tandem.

Competiția dedicată lui George Negoescu are un regulament atipic, costând în curse eliminatorii.

Pe 1 aprilie, pe circuitul de la Adâncata, județul Ialomița, are loc Memorialul ”Constantin Dumitrescu”, acesta fiind un alt mare ciclist stelist, de trei ori câștigător al Turului României și de 11 ori câștigător al Cursei Păcii.

Memorialul ”Constantin Dumitrescu” va avea loc pe Circuitul MotorPark România.

Mult succes rutierilor noștri!

Distribuire social media