NUMELE STELEI IMPLICAT ÎN VALOROASE ACȚIUNI HOCHEISTICE

În această perioadă, hocheiul pe gheață reprezintă un veritabil cap de afiș pentru sportul românesc.

La Galați, la Patinoarul artificial ”Dunărea”, echipa națională de seniori luptă pentru câștigarea grupei valorice IIA a Campionatului Mondial. România va întâlni, în această seară, în meci decisiv, selecționata Spaniei. O victorie pentru tricolori echivalează cu păstrarea primei poziții și, implicit, cu promovarea în eșalonul superior.

La meciul precedent, care a avut loc vineri 7 aprilie, câștigat contra Australiei cu scorul de 5-1, angajamentul de start i-a aparținut Ambasadorului Canadei la București, Kevin Hamilton. La acest moment onorific, precum și la discursul care a urmat, diplomatul canadian a fost flancat de către fiul său, Sean, component al echipei U12 a CSA „Steaua” București, precum și de fiica Sarah.

Din echipa națională a României, deplasată la Galați, face parte și fundașul stelist Florian BOCU.

Pe de altă parte, echipa națională de juniori U18 a României a încheiat Campionatul Mondial, grupa valorică IIA, printr-o promovare spectaculoasă. Juniorii au învins în ultimul meci Coreea de Sud, chiar la ea acasă, la Gangneung, cu 2-1.  Din formația tricoloră au făcut parte Vlad CREȚU și Andrei FILIP, ambii jucători legitimați la CSA „Steaua” București.

Foto: Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES

Distribuire social media